Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Műalkotások fényből

2024.10.07. 16:19 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Lieber Erzsébet Munkácsy-díjas képzőművész alkotásaiból nyílt tárlat hétfőn a Kormányhivatal Galériában Kaposváron.

A Fénymetszetek című tárlatot Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja nyitotta meg. Ajánlásában kiemelte, hogy Lieber Erzsébet munkássága asszociatív, gondolkodtató, alkotásai esztétikusak. Kellenek hozzájuk azok a készségek és képességek, melyek az emberben lakozó esztétikát megmozgatják. József Attilát idézve úgy fogalmazott: „… dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes.”  A pontosan és a szépen fogja megteremteni a jövő nemzedékének az igazság, a jóság és a szépség harmóniáját, mert ma, amikor a társadalom a relativizmustól szenved, meg kell találnunk az irányt Teremtőhöz, aki az út, az igazság, az élet. Ezekbe az örök igazságokba kell a fiatalokat bevezetni, ezekbe nyújtanak és engednek bepillantást a most kiállított alkotások.

Lőrincz Sándor galériavezető köszöntőjében felidézte, hogy Lieber Erzsébet egészen kislánykora óta művésznek készült, iskolái egyenes utat mutattak az alkotóművészet felé, ahol kezdetekben a papír, annak merítése, textúrája és variálhatósága ragadta magával, különféle technikákkal dolgozott rájuk. Később az oktatás csatlakozott a tevékenységek sorába, a Kaposvári Egyetem dékánja, majd máig a MATE oktatója.

A kiállítás megtekinthető 2024. október 30-ig, hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken 8-14 óra között.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal