Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Négylábú kedvenceknek gyűjtöttek a kormánytisztviselők

2024.10.14. 14:10 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Életünkben meghatározó szerepet játszanak a társ- és haszonállatok. Erre kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja október elején, hogy a kulturált és felelős állattartást szorgalmazva rámutasson, hogy az állatok segítőtársként és barátként miként gazdagíthatják mindennapjainkat.

Kép

A világnap alkalmából a Somogy Vármegyei Kormányhivatal is csatlakozott a Magyar Kormánytisztviselői Kar adománygyűjtő kezdeményezéséhez, ami bejegyzett állatmenhelyeket támogatott.

Kollégáink – akik közül sokan maguk is gazdik – állateledeleket, táplálék-kiegészítőket, plédeket, kisállat-felszerelési tárgyakat, játékokat és kiegészítőket ajánlottak fel.

A két hét során összesen mintegy 120 kg kutya-,  illetve macskaeleség több tucatnyi különböző használati tárgy gyűlt össze, melyeket hivatalunk eljuttatott a vármegyében bejegyzett állatmenhelyek részére („Assisi Szent Ferenc„ A Hontalanná Vált Állatokért Alapítvány-Marcali; Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület-Barcs; Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület-Kaposvár; Nagyatádi Állatvédő Egyesület-Nagyatád; Siófoki Állatvédő Alapítvány-Balatonszabadi).

Felajánlásainkat a menhelyek nagy örömmel fogadták. Hiszünk benne, hogy a „sok kicsi sokra megy” elv alapján érdemes tennünk az állatvédelemért, a menhelyen tartott társállataink jóllétéért!

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal