Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató a Kaposvár Arénában

2023.10.18. 13:56 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Ismét karrierexpóval várja a továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákokat a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. A kétnapos rendezvény szerdán nyitotta meg kapuit a Kaposvár Arénában. A program a fiatalok pálya-, illetve iskolaválasztását hivatott segíteni.

A 22. alkalommal életre hívott esemény nyitányaként a Kaposvári Helyőrség Zenekar vezette be a diákokat a Kaposvár Arénába, ahol már várták őket a kiállítók és a vendégek.

A 65 standon bemutatkozik a vármegye valamennyi középiskolája és egyetemi kara, valamint a duális képzésben résztvevő cégek is. A kiállítók sorát a fegyveres testületek teszik teljessé. A rendezvényt további, oktatáshoz, szakképzéshez, felnőttképzéshez kapcsolódó partnerszervezet megjelenése is színesíti, így a regisztrált álláskeresők is találhatnak megfelelő kiállítót, illetve hasznos információkhoz juthatnak.

A SVKH Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály munkatársai online pályaorientációs és önismereti tesztekkel várják a diákokat, melyek segíthetnek a megfelelő középiskola kiválasztásában. Az adatok szerint mintegy 600 diák regisztrált előzetes ennek kitöltésére.

A kiállítást dr. Neszményi Zsolt főispán nyitotta meg, aki elmondta, hogy az elmúlt 22 hasonló alkalom a bizonyíték arra, hogy a fiataloknak szükségük van egy ilyen rendezvényre a vármegyében, ahol egy helyen a 33 iskolától, duális képzőhelyektől, kamaráktól, cégekről és rendészeti szervektől első kézből kaphatnak információkat. Neszményi Zsolt azt is kiemelte, hogy ez év szeptemberében az elmúlt húsz év legjobb foglalkoztatási adatait mérték a vármegyében.

Az ünnepélyes megnyitón Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke és is köszöntötte a megjelenteket, és külön köszönetet mondott a kiállítóknak és a megjelent iskolások pedagógusainak, hogy fontosnak érezték a megjelenést a rendezvényen.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a város célja, hogy mindenki, aki munkából szeretné eltartani magát és a családját, ezt megtehesse, legyen elég munkahely Kaposváron, mindenki találja meg a számítását.

A rendezvényt megelőzően rajzpályázatot hirdetett a kormányhivatal, amelynek díjait a megnyitón adták át. Az egyik nyertes pályamunkát – ami egyben a rendezvény plakátjának grafikája – Vajda Milán, a Táncsics Mihály Gimnázium 9. osztályos tanulója készítette.  A másik legjobb alkotás, a rendezvény logójának megtervezése Schuman Panna, a Kisfaludy Utcai Tagiskola 7. osztályos tanulójának keze munkáját dicséri.

A színpadon a megnyitó záróakkordjaként a Csiky Gergely Színház művészei és a MATE Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatói adtak műsort. A két nap során iskolás diákok, zenekarok műsorát láthatják az érdeklődők a színpadon.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal