Rendkívüli nyitvatartás a somogyi kormányablakokban

2022.05.27. 08:18 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Hétvégi nyitvatartással segítik a somogyi kormányablakok a június 30-án, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt lejárt vagy lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.

A részletekről dr. Boldog-Ellenberger Szilvia, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatala hivatalvezetője adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek a kaposvári, Nagy Imre téren lévő kormányablakban.

- Május utolsó hétvégéjétől Somogy megyében hét kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, pünkösdvasárnap kivételével. Fontos tudni, hogy a rendkívüli nyitva tartás idején kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni – mondta a hivatalvezető.

A jogosítvány meghosszabbítása online, az Ügyfélkapun keresztül is megoldható, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt, a lejárt forgalmi engedélyek miatt pedig a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

A május eleji adatok szerint Somogy megyében mintegy 15.500 db személyi igazolványt, 12.000 db vezetői engedélyt és közel 5500 útlevelet érint a június 30-i határidő.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal