A somogyiak biztonsága az első

2023.10.25. 14:41 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Szerdán tartotta őszi ülését a Somogy Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A tagok és állandó meghívott vendégek tíz napirendi pontot tárgyaltak és fogadtak el.

Kép

Dr. Neszményi Zsolt főispán, a bizottság elnökének köszöntőjét követően pénzügyi és működési ügyekben hoztak elsőként határozatot, majd Fehér Gábor alezredes, a SVTVB titkára tartott beszámolót az elmúlt időszak védelmi igazgatási tevékenységeiről.

Mint az ülésen elhangzott, Somogyban 64 polgármesterek által kijelölt honvédelmi referensek felkészítése valósult meg, míg országosan mintegy 1300 kijelölt személy részesült oktatásban.

Katasztrófavédelmi szakterületről Wéber Antal dandártábornok, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató, mint a bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese, a téli időjárási események kezelésére történő felkészülés helyzetéről, a wellness szolgáltatást nyújtó szállodák tűzvédelmi ellenőrzéseinek tapasztalatairól tartott beszámolót. A szakember a fűtési időszakra és az ezzel összefüggő tűzesetekkel kapcsolatos teendőkre is felhívta a figyelmet, és a völgyzárógátas halastavakkal és tározókkal kapcsolatban végrehajtott ellenőrzések tapasztalatait is megosztotta a hallgatósággal.  Wéber Antal terjesztette elő a szélsőséges időjárás okozta káresetekkel és azok felszámolásával kapcsolatos napirendi pontot, különös tekintettel a szabadtéri tüzekre, viharkárokra és villámárvizekre.

A testület az összes határozati javaslatot elfogadta és megszavazta.

A bizottsági ülést követően adták át a Somogy Vármegye Védelméért emlékplakettet, amit 2023-ban Wéber Antal tűzoltó dandártábornak kapott.

 

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal