Tartalmas előadásokkal zárult a polgármesterek találkozója

2022.11.09. 15:20 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Energiaválság, közfoglalkoztatás… Ezek voltak a Polgármesterek és Jegyzők Tanácskozásának második napján a főbb témakörök.

A kétnapos siófoki tanácskozáson az önkormányzatok vezetőinek Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára tartott előadást. Mint elmondta, az önkormányzatok is gyötrődnek az "elhibázott brüsszeli szankciók" következtében megemelkedett energiaárak miatt, az ötezernél több lakosú településeken menedzsmentterv készül az energiamegtakarításhoz szükséges döntésekről.

Dukai Miklós beszámolt arról, hogy a menedzsmentterv tartalmazza a település kötelező és önként vállalt feladatait, és azt, hogy milyen, a működésük teljes vertikumát érintő intézkedéseket készítenek elő a spórolás érdekében.

A kétnapos tanácskozás záró előadásában Réthy Pál, a tárca közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára arról szólt, hogy a jelenlegi inflációval, energiaválsággal sújtott gazdasági, munkaerőpiaci helyzetben nem várható a közfoglalkoztatás további, számottevő csökkentése, a kormány jövőre a mostani létszámnak megfelelő foglalkoztatást tűzte ki célul.

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat közös rendezvényének első napján a mintegy 250 résztvevő olyan előadókat hallgatott, mint Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal