Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Terítéken a morális kihívások és megoldások

2024.10.17. 15:30 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Morális problémák a középiskolában címmel tartottak konferenciát csütörtökön a Somogy Vármegyei Kormányhivatalban. A hivatal és a Mathias Corvinus Collegium közös szervezésű rendezvényén a vármegyei középiskolai fenntartók vezetői, valamint középiskolai osztályfőnökök vettek részt, mintegy 150-en.

A résztvevőket dr. Neszményi Zsolt főispán köszöntötte, aki elmondta, hogy bár mindig voltak generációs problémák, mégis, a technológiai fejlődés és felgyorsult világ számos olyan újabb és újabb problémát vet fel, amellyel a fiataloknak és az idősebbeknek is meg kell küzdeniük, akár otthon, akár az oktatási intézményekben. A kormányhivatal Igazságügyi Osztálya is tapasztalja a fiatalokat érintő negatív trendeket, de fontos, hogy mielőbb eljussanak az információk hozzájuk, mert csak akkor tudnak beavatkozni, ha mielőbb értesülnek a problémákról.

A konferencián a tini korosztály bűncselekményeiről beszélt Peternel Péter, kaposvári rendőrkapitány, a fiatalkori függőségek felszámolásának lehetőségeiről tartott előadást Kovács Gergely, az INDIT intézményvezetője, de szó volt a tiniket érintő erőszakról és szexualitásról is dr. Rónay Tamás járási tiszti főorvos részéről.

Az MCC Ifjúságkutató Intézetének kutató-szakértője, Pöltl Ákos „A technológiai magány és a lelkiismeretlen iparág” címmel tartott előadást, míg Hal Melinda szakpszichológus, az MCC Tanuláskutató Intézet kutatója a gyerekek drogproblémáiról és a szülők lehetőségeiről adott tájékoztatást. A generációs sajátosságok is szóba kerültek, ezekről Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja Alapítója beszélt.

A rendezvény végén a jelenlévők kerekasztal beszélgetés keretében feltehették kérdéseiket a szakértőknek, akik a megküzdési stratégiákról is tájékoztatták a pedagógusokat, intézményvezetőket.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal