Több Maserati állt vizsgapadra, mint Trabant, Polski Fiat és Volga összesen

2024.02.08. 12:02 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

7300-nál is több autót vettek górcső alá a szakemberek 2023-ban a kormányhivatal kaposvári hatósági vizsgaállomásán.

Kép

Ez a darabszám a 2022. évihez képest 0,6%-os növekedést jelent. A vizsgapadon megforduló gépjárművek márka szerinti rangsora ugyanakkor jócskán megváltozott. Míg tavaly Opelből volt a legtöbb, majd Fordból és Volkswagenből, tavaly a Ford volt a legnépszerűbb 509 darabbal, majd a Volkswagen 495 kocsival, az Opel pedig a harmadik helyre került 433-as darabszámmal.

A sor az Audival, Toyotával és Fiattal folytatódik. A tíz leggyakrabban vizsgált márka listájára felkerült még a Renault, a Mercedes, a Hyundai, és újonnan a Kia.

Emelkedett a külföldről behozott sportkocsik száma is a somogyi vizsgaállomáson, 15-ről 20 autóra. Porschéből tizenhármat, Maseratiból ötöt, Ferrariból pedig kettőt vizsgáztattak a vármegyében. 

A modern technológia mellett – a retró érzés jegyében – a vizsgabiztosok szemügyre vettek kettő Trabantot, egy Polski Fiatot és egy Volgát.

A legnépszerűbb motorkerékpár-márka továbbra is a Ducati volt, ebből 111 darabot vizsgáztattak le, de itt is voltak régebbi típusuk, MZ-ből öt, Pannóniából négy került a padra. Továbbra is nagy népszerűségnek örvend a Harley-Davidson, amelyből 44-et honosítottak a kormányhivatal munkatársai.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal