Ügyintézésből jeles

2024.07.10. 10:54 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

23 kormánytisztviselő szerzett kormányablak-ügyintézői bizonyítványt a Somogy Vármegyei Kormányhivatalban.

Az ünnepélyes átadón Neszményi Zsolt kiemelte: a kormányablakok és a bennük zajló munka minőségének legfőbb fokmérői az állampolgárok, akik elsősorban az alapján ítélik meg a hivatal munkáját, hogy mit tapasztalnak az ügyintézés során. Ezért fontos és nem könnyű feladat hárul az ügyintéző kollégákra, akiknek felkészültnek kell lenniük, pontosnak, gyorsnak, és mindeközben kedvesnek, sőt a felmerülő problémákat is hatékonyan kell kezelniük – hangsúlyozta a főispán. Hozzátette, napjainkban minden állampolgár számára könnyen elérhető a kormányhivatali ügyintézés, tavaly Somogy 15 kormányablakában 414 ezer ügyfél, több mint 468 ezer ügyet intézett.

 A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium koordinálásával megvalósuló képzés során a hivatal munkatársai a szakrendszerek használatáról, az egyes ügytípusok részleteiről szereztek hasznos tudást, ami azért is nagyon fontos, mert a kormányablakokban több mint 2500 ügytípussal foglalkoznak.

A két és fél hónapos képzés ideje alatt a hallgatók most először csak e-learning továbbképzési programmal sajátították el a tudásanyagot.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal