Új járdaszakaszt vehettek birtokba az öreglakiak a település falunapján

2023.09.09. 14:34 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A hagyományos, sport- és szórakoztató programokkal tarkított kétnapos rendezvény nyitányaként szombaton adták át a mintegy 800 méteres új járdát.

Kép

Az ünnepélyes átadón dr. Neszményi Zsolt főispán is köszöntötte az öreglakiakat, kiemelve, hogy minden beruházásnak az a célja, - legyen az út, játszótér, intézményépítés vagy felújítás -, hogy az ott élők kényelmesebben, jobban élhessenek. Ezzel a járdával pedig ez biztosan így lesz.

A főispán elmondta, hogy példaértékű összefogás mutattak az öreglakiak, az itt élők és a civil szervezetek, így az Öreglaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Öreglaki MEDOSZ SE, akik felajánlották segítségüket a kivitelezésnél és vállalták az elkészült járda folyamatos karbantartását és tisztítását.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal vezetője – aki maga is Öreglakról származik – fontosnak tartja, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek a helyiek javát szolgálják, legyen az a közlekedési infrastruktúra fejlesztése vagy az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása. A településkép és az életminőség, valamint a településkép javulásával pedig nő a népességmegtartó és népességvonzó erő, ami mindenhol prioritás.

A főispán gratulált a beruházáshoz, és sikeres, jó hangulatú falunapot kívánt az öreglakiaknak és az ide látogatóknak.

A rendezvényen Kovács Károly polgármester beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a település fejlődését, így Móring József Attila kormánybiztosnak, országgyűlési képviselőnek és Biró Norbertnek, a vármegyei közgyűlés elnökének, akik az átadón köszöntötték is a jelenlévőket.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal