Új kormányablakkal gyarapodik Somogy

2024.06.05. 13:17 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Új kormányablak nyílhat Siófokon, amelynek kialakítását szerdán jelentette be dr. Neszményi Zsolt főispán egy helyszíni sajtótájékoztatón.

Kép

Somogy vármegyében 15 kormányablakban tudják ügyeiket intézni az állampolgárok, évente csaknem 400 ezren. A Siófoki járásban két kormányablak működik, az egyik Balatonföldváron, a másik Siófokon. Az utóbbi leterheltsége nagyon megnőtt, a város 24 ezres lélekszáma a nyári időszakban a kétszeresére, háromszorosára nő. Mindez indokolja, hogy új kormányablak nyíljon Siófokon.

Az állam tulajdonában lévő ingatlan, amely a Fokihegyen található egy társasház aljában, korábban is kormányhivatali célokat szolgált. Az új kormányablak tervezési munkálatairól dr. Neszményi Zsolt főispán elmondta, hogy az ingatlan100 millió forintos beruházással újul meg, ahol a munkálatok végén – várhatóan a jövő évben – egy hat munkaállomásos kormányablakot vehetnek birtokba az ügyfelek és a hivatal munkatársai. A kivitelezés során teljesen megújul a helyiség villamossága, az új vizesblokkokat alakítanak ki, hűtési-fűtési rendszert építenek ki, új burkolatok lesznek, valamint a bejáratot is áthelyezik – sorolta a főispán.

Gyulai László, a Siófoki Járási Hivatal vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új kormányablak enyhíti majd a már meglévő leterheltségét, ahol folyamatosan nő az ügyfelek száma. Nyáron az is előfordul, hogy napi 300 ügyfél jelentkezik ügyintézési szándékkal csak Siófokon. Kiemelte, hogy tapasztalataik szerint a más vármegyékből – főként Budapestről – az ott tapasztalt telítettség miatt személyi okmányok ügyében és közlekedési igazgatási ügyekben jelentősebb számban keresik fel az ügyfelek a siófoki kormányablakot, mint országos hatáskörrel működő hivatalt.

Az új kormányablak széleskörű összefogás eredményeként valósulhat meg. Erről már Witzmann Mihály, a térség országgyűlése beszélt, aki arról adott tájékoztatást, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter jóváhagyó levele a napokban érkezett meg.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal