Idén is közlekedésbiztonsági rendezvénnyel segítettük a gépjárművek téli-tavaszi átállását

2024.04.09. 15:58 | Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal szakemberei április 6-án mobil mérőállomással vettek részt a vármegyei rendőr-főkapitányság, illetve a Baleset-megelőzési Bizottság által közösen szervezett akcióban, amelyet a korábbi évek hagyományainak megfelelően a Nyírplaza bevásárlóközpont parkolójában rendeztek meg.

A gépjárművek téli-tavaszi átállását segítő eseményt a borongós időjárás ellenére jelentős érdeklődés fogadta. A délelőtt 9 órától tartott aktivitáson 30 jármű átvizsgálása történt meg. A közlekedési szakemberek a mobil vizsgálóállomás eszközeivel, illetve szemrevételezéssel ellenőrizték az autókat. Kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedés biztonságát jelentősen befolyásoló, fékrendszer, futómű, világító és fényjelző, ablaktörlő és ablakmosó berendezések megfelelő működésének ellenőrzésére.

Munkatársaink 9 jármű esetében tapasztaltak hiányosságokat. A nem megfelelő járművek esetében jellemző hiba volt a világító és fényjelző berendezések helytelen működése, nem jóváhagyott LED-es világítótestek használata, karosszéria korróziója, motorellenőrző rendszer és az ABS hibajelzése, kipufogó rendszer tömítetlensége, valamint az üzemi és a rögzítő fék nem megfelelő hatásossága.

Összességében pozitív eredménye az eseménynek, hogy a közlekedésbiztonságot közvetlenül veszélyeztető súlyos szabálytalanságok száma továbbra is alacsony. A rendezvény rámutatott a felelősebb üzembentartói magatartásra, a közlekedésbiztonságot és a járművek megfelelő műszaki állapotát népszerűsítő rendezvények szükségességére.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal