Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Mátészalkán és Csengerben is befejeződött a kormányhivatali épületek korszerűsítése

2023.11.26. 20:08 | Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal

54 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Mátészalkai Földhivatali Kirendeltsége, és közel 40 millió forintból korszerűsítették a Csengeri Járási Hivatalt.

A vármegyei kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítését célzó program harmadik ütemében idén újabb 7 épület fejlesztése fejeződik be összesen több mint 570 millió forintos forrásból. Ezzel válik teljessé a 2016-ban indult program megvalósítása, amelynek során összesen 36 épület vált korszerűbbé több mint 2,3 milliárd forint ráfordítással.

A Mátészalkán végrehajtott korszerűsítés során a Földhivatal épülete építészeti, épületgépészeti és -villamossági fejlesztések keretében új hőszigetelést, kondenzációs kazánt és napelemrendszert is kapott. A Csengeri Járási Hivatalban is napelemes rendszer biztosítja mostantól az épület energiaigényének jelentős részét, az összes külső ablakot és ajtót kicserélték 3 rétegű fokozott hőszigetelő képességűre, emellett teljes hőszigetelést is kapott a hivatal. A beruházásoknak köszönhetően az épületek energiaigénye a korábbi töredékére csökkent.

A megújult épületeteket Román István főispán adta át Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere, Forján Zsolt, Csenger polgármestere, valamint a járások településeinek polgármesterei társaságában.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal