Mobil mérőállomással segítették az autósok téli átállását Nyíregyházán

2023.11.29. 09:36 | Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal szakemberei november 25-én mobil mérőállomással vettek részt a vármegyei rendőr-főkapitányság és a Baleset-megelőzési Bizottság által közösen szervezett közlekedésbiztonsági akcióban.

A Nyírplaza bevásárlóközpont parkolójában tartott eseményt idén is óriási érdeklődés övezte, a helyszínen a közlekedési szakemberek 28 járművet tudtak átvizsgálni a mobil mérőállomás eszközeivel. Kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedés biztonságát jelentősen befolyásoló egységek – fékrendszer, futómű, világító és fényjelző, ablaktörlő és -mosó berendezések – megfelelő működésének ellenőrzésére.

 

Munkatársaink 10 jármű esetében tapasztaltak hiányosságokat. A nem megfelelő járművek esetében jellemző hiba volt a világító, a fény- és hangjelző berendezések helytelen működése, működésképtelensége, karosszéria korróziója, motorellenőrző rendszer hibajelzése, elöregedett gumiabroncsok használata, törött visszapillantó tükör, valamint az üzemi és rögzítő fék nem megfelelő hatásossága.

 

Összességében az eseménynek pozitív az eredménye, mivel a közlekedésbiztonságot közvetlenül veszélyeztető súlyos szabálytalanságok száma továbbra is alacsony. Az eredmény igazolja a közlekedés biztonságára, a járművek megfelelő műszaki állapotára felhívó rendezvények további szükségességét.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal