Munkaerőpiaci program indul a Tungsram Operations Kft. csoportos létszámcsökkentésében érintett munkavállalóinak támogatására

2022.08.05. 12:22 | Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkaerőpiaci alkalmazkodás támogatása 2022” elnevezésű munkaerőpiaci program indul a Tungsram Operations Kft. csoportos létszámcsökkentésében érintett munkavállalók munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében.

A kormány célja, hogy megőrizze a munkaalapú társadalmat és megvédje a munkahelyeket, ezért mind a három érintett megyében - így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is –, és a fővárosban támogatott képzésben vehetnek részt a Tungsram Operations Kft. csoportos létszámcsökkentésében érintett dolgozói.

 

A Tungsram Operations Kft-nél 2022. június 14-én megrendezésre került állásbörzén a Foglakoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály, a Kisvárdai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, és a Kisvárdai Szakképzési Centrum az igénybe vehető valamennyi szolgáltatási és támogatási lehetőségről tájékoztatást nyújtott a létszámleépítésben érintett dolgozók részére, kiemelve a képzési lehetőséget és az annak idejére folyósítható álláskeresést ösztönző juttatást. Ezzel kapcsolatban a Technológiai és Ipari Minisztérium jóváhagyta a „Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkaerőpiaci alkalmazkodás támogatása 2022” munkaerőpiaci program indítását.

 

A programban érintettek több olyan szakmai képzésekhez csatlakozhatnak, amelyek a helyi munkaerőpiaci kereslethez igazodnak, így a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat célzott segítséget nyújt az érintetteknek. Akiknek eddig nem sikerült másik munkahelyen elhelyezkednie, ennek segítségével könnyebben térhet vissza a nyílt munkaerőpiacra. A munkaerőpiaci program szerinti támogatást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a járási hivatal foglakoztatási osztályai állapíthatják meg. A támogatás mértéke havonta a kötelező legkisebb munkabér 125%-a, azaz bruttó 250 000,- Ft.

A képzés időtartama legfeljebb 12 hónap lehet.

 

A területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályai a létszámcsökkentésben érintetteket megkeresik, és a támogatás lehetőségéről tájékoztatják.

 

A program, valamint a jelentkezés feltételéül szolgáló kérelem benyújtásának részletei az alábbi linken ismerhető meg: https://nfsz.munka.hu/cikk/2388/Allaskeresest_osztonzo_juttatas

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal