Töltse le mobiljára a Kormányablak alkalmazást! Google Play App Store

...

Folytatódnak a földárverések

Miniszterelnökség | 2023. szeptember 21. 15:10

Újabb 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz az árverések második ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók és a helyi termelők földhöz jutását támogatja.

...

Idén is megnyitotta kapuit a Megyeháza és a Rosos és Balassa-kúria az érdeklődők előtt

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. szeptember 18. 12:07

A Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat keretében az érdeklődök megismerkedhettek a Veszprém Vármegyei Kormányhivatalnak is otthont adó Megyeháza épületével, valamint a Veszprémi Járási Hivatal épületegyüttesével, a Rosos és Balassa-kúriával.

...

A kormányhivatal idén is várja a Kulturális Örökség Napjai iránt érdeklődőket

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. szeptember 05. 08:46

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat a tavalyi évhez hasonlóan idén is várja az épített örökség szépségei iránt érdeklődőket. A szeptember 16-án és 17-én zajló eseménysorozat célja, hogy velünk élő kulturális és történelmi értékeket megismertessék az érdeklődőkkel történelmi épületeken, kerteken, vezetett sétákon és változatos programokon keresztül. A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal idén is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez és örömmel nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

...

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal csaknem 1 000 diák nyári foglalkoztatását segítette elő

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 31. 09:28

A Nyári diákmunka program segítségével idén közel 350 munkáltató kapott lehetőséget diákok támogatott foglalkoztatására Veszprém vármegyében. A foglalkoztatók csaknem 1 000 diák részére biztosítottak munkát.

...

Tájékoztatás az őszi érettségi vizsgára jelentkezésről

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 23. 13:35

Az őszi érettségi vizsgára 2023. szeptember 5-ig elektronikus jelentkezési lappal (https://ejel.ketszintu.hu/belepes), e-papír szolgáltatással, postai úton tértivevényes küldeményben, illetve személyesen lehet jelentkezni a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főépületében, valamint a kijelölt középiskolákban.

...

A lakosság védelme érdekében folyamatos a parlagfű elleni védekezés

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 11. 09:35

A kormányhivatal már május közepén megkezdte a parlagfűvel fertőzött területek felderítését – az előző évhez hasonlóan – és várhatóan október végén fejezi be. A gyom irtása és a földterületek parlagfű-mentesítése törvény által előírt kötelezettség, amely a lakosság védelmét szolgálja.

...

Középpontban a borkultúra és a vadászati hagyományok ápolása

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. július 22. 19:50

A XVIII. Jakab Nap „az érett bor és a vadászat ünnepe”, amelynek középpontjában a borkultúra és a vadászati hagyományok ápolása áll. A mai napon tartott rendezvény kulturális és történelmi értékeink megőrzése mellett olyan találkozási helyet biztosít, ahol a hasonló értékeket képviselő közösségek tagjai a közös találkozás alkalmával tovább építhetik a közösség erejét. Kép

...

Élőállat szállítók részére szervez oktatást a kormányhivatal

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. július 04. 10:28

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya az állatoknak a szállítás és kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK rendelet 6. cikk (5) bekezdésében előírtaknak megfelelően oktatást szervez élő állat szállítók részére (valamennyi érintett állatfaj vonatkozásában).

...

Kiemelten fontos a nyári időszakban a konyhai higiénia

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. június 29. 16:13

A nyári időszakban kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a konyhai higiéniára: elengedhetetlen a konyha megfelelő takarítása, az élelmiszerek helyes tárolása és feldolgozása.

...

Mai naptól már lehet regisztrálni a Nyári diákmunka programba

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal | 2023. június 20. 08:22

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az idei évben is meghirdette a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok szünidei foglalkoztatása céljából a Nyári diákmunka központi munkaerő-piaci programot. Az idei évben is érvényes, hogy a 25 év alattiak munkavégzése szja-mentes, így több pénz marad a diákoknál. A diákok 2023. június 15. napjától regisztrálhatnak a lakóhelyük szerinti járási hivatal foglalkoztatási osztályán, a foglalkoztatás pedig legkorábban 2023. július 1. napjától kezdődhet.