Agrár - és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos ügyintézési lehetőségek

2024.03.28. 09:32 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A hazai agrárium jelentősen hozzájárul a vidék népességmegtartó képességének megerősítéséhez és a hazai élelmiszeripar alapját képezi. Ennek köszönhetően a kormány kiemelten támogatja a magyar gazdákat. A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal – a kormányzati célkitűzésekkel összhangban - jelentős összegű támogatásokkal segíti az agrárium szereplőit a vármegyében. Magyarországon az agrárszektor stratégiai jelentőségű húzóágazattá vált, így kiemelten fontos a pályázók körének megfelelő tájékoztatása is.

Kép

A Veszprém vármegyei gazdák különféle jogcímeken az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályunkhoz nyújthatják be kérelmeiket, ahol ezek elbírálását követően a Magyar Államkincstár folyósítja a megítélt összegeket.
Ennek köszönhetően a pályázók a Magyar Államkincstár által működtetett elektronikus felületeket és rendszereket vehetik igénybe ügyeik intézése során.

Az elektronikus ügyintézés az alábbi linken érhető el:
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes

Az alábbi linken megtalálható az összes alkalmazás:
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/alkalmazasok

Az alkalmazások közül mindenképpen említést érdemel a mobilGAZDA néven futó applikáció, amely a termelők, a falugazdászok és az Államkincstár számára egyaránt előnyös, mivel gyorsítja és megkönnyíti az ügyintézést.
A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint február végén megjelent az alkalmazás új verziója. A mobilGAZDA applikáció frissítésével elérhetővé válik a 2023. évi egységes kérelem vis maior benyújtófelülete, továbbá az új meghatalmazási formák alkalmazására is lehetőség nyílik a fényképkészítés során. Ennek segítségével megoldható lesz, hogy a fényképkészítés saját felhasználásra és fényképkészítés kifizető ügynökségi kérésre menüpontokat érjék csak el bizonyos meghatalmazottak. Az új meghatalmazási forma már kérelmezhető az elektronikus benyújtó felületen is, „mobilGazda fényképkészítés és területmérés” elnevezés alatt.

 

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal