Államtitkári látogatás Veszprémben

2023.06.01. 07:57 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Almási Győző hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár és Takács Szabolcs főispán közös vezetői értekezletet tartott június elsején a Megyeházán.

A tanácskozáson a főosztályvezetők és járási hivatalvezetők részvételével közösen tekintették át a kormányhivatal aktuális feladatait és elért eredményeit.
A kormányhivatal célja a magas szintű ügyfélelégedettség elérése, összhangban a kormányzati célkitűzésekkel. Fontos, hogy a vármegyét érintő kérdések vonatkozásában stratégiai egyeztetések is történjenek, mivel így tudnak egységesen működni a területi közigazgatás egységei.
A főbb napirendi pontok megvitatását követően a foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi szakterület eredményeit mutatta be a Troják László, a kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője. A főosztályvezető kiemelte a Balaton-parthoz kötődő, valamint a „Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa” programsorozat kapcsán várható időszakos foglalkoztatás növekedés jelentőségét. Ez a kulturális év Veszprém és térsége életében nagyon fontos mérföldkő. Európa Kulturális Fővárosaként kulturális és történelmi értékeink színes palettáját tárja a látogatók elé, és lenyűgöző programjaival igazi fényt hoz az itt élő állampolgárok életébe.

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal