Átadták a „Veszprém Vármegye Védelméért” emlékplaketteket

2023.10.25. 16:47 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Ma tartotta idei második ülését a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A tanácskozáson a védelmi igazgatási szervezetek közösen tekintették át az aktuális feladatokat. Fő napirendi pontok között megtárgyalták a téli időjárással járó teendőket, továbbá szó esett a honvédelmi referensek felkészítéséről is.

Kép

Dr. Csillag István t. ezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ülésen részletesen beszámolt a tűzvédelmi ellenőrzések tapasztalatairól, valamint tájékoztatást nyújtott a téli fűtési szezon és az ezzel összefüggő tűzesetekkel kapcsolatos teendőkről és feladatokról.
Az ülést követően a Megyeháza Szent István termében adták át a „Veszprém Vármegye Védelméért” emlékplaketteket. A védelmi igazgatás területén példaértékű munkát végző szervezetek és személyek munkájának elismerésére 2017-ben alapította a védelmi bizottság a „Veszprém Vármegye Védelméért” emlékplakett elismerést.
Ez az esemény azt mutatja, hogy Veszprém vármegye kiemelten foglalkozik a védelmi igazgatási feladatokkal és mindig figyelmet fordít arra, hogy az áldozatos munkát értékelje és elismerje.
Idén négyen részesültek kitüntetésben:
-  Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka
- Huszár Zoltán, Örvényes Község Önkormányzatának polgármestere
- Kiss Tibor, a Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki ügyintézője, védelmi referens
- Üreginé Molnár Andrea, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság Titkárságának igazgatási szakügyintézője.

Kép

Az ünnepélyes átadáson Takács Szabolcs főispán köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: az idei évben kitüntetésben részesülők munkája hasonló értékrenden alapul, amelynek minden esetben elsődleges célja a vármegye lakosainak védelme. Közös bennük továbbá az is, hogy hosszú ideje végzik munkájukat ugyanolyan elhivatottsággal és alázattal, akárcsak a kezdeti időszakban – tette hozz a főispán. Takács Szabolcs szavai szerint ahogy egy szülő-gyermek kapcsolatban, a gyermek azt az értékrendet „viszi” magával, amit a szülőktől tanult és látott, úgy képviseli egy személy is a mögötte álló szervezet „morálját”. Vagyis nemcsak maga a díjazott nyeri el ma az elismerést, hanem a szervezet is, amelyet képvisel – mondta.
Fontos feladatunk, hogy tetteinket ne az attól elvárt haszon határozza meg, hanem azt is mérlegeljük, hogy cselekedeteink milyen hatással vannak azokra, akikkel kapcsolatba kerülünk – fogalmazott Takács Szabolcs.
A Magyar Honvédség Veszprémi Légierő Zenekarának színvonalas műsora emelte a rendezvény ünnepi hangulatát.
A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szívből gratulál minden kitüntetettnek és további munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kíván.

Kép
Kép
Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal