Elismerés Veszprém Megye Védelméért

2022.12.06. 14:53 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Avédelmi igazgatás területén példaértékű munkát végző szervezetek és személyek munkájának elismerésére 2017-ben alapította az (akkor még) Veszprém Megyei Védelmi Bizottság a „Veszprém Megye Védelméért” emlékplakett elismerést.

Kép
Elismerés

Az Emlékplakett elismerésben a megye védelméért kiemelkedő tevékenységet folytató személyek részesülhetnek. Akik a védelmi felkészítési, gyakorlati feladatok, valamint a védelmi igazgatási feladatok megvalósításában hivatásuknál fogva, vagy önkéntesként kimagaslóan helyt álltak.

Idén öten részesültek kitüntetésben:

  • Séllei Ferenc nyá. ezredes, a Veszprém Járási Helyi Védelmi Bizottság honvédelmi elnökhelyettese és a Veszprémi Tiszti Kaszinó és Hagyományőrző Egyesület elnökhelyettese
  • Herend Város Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
  • Horváth Zoltán c. tű. alezredes, a Tótvázsonyi Tűzoltó Egyesület parancsnoka
  • Szabó László, a Somlóvásárhelyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke,
  • Öveges Bálint, a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Üzemeltetési Csoportjának vezetője.

Az ünnepélyes átadáson Takács Szabolcs főispán beszédjében kiemelte: „Az idei évben kitüntetésben részesülők munkája azon a közös értéken alapul, amelynek célja a megye lakosainak védelme. Szakmai elhivatottságuk jó példával jár elöl és mindenki számára, követendő magatartást és szemléletet tükröz. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nemcsak maga a díjazott nyeri el ma az elismerést, hanem a mögötte álló szervezet is. Hiszen a támogató háttér munkája nélkül nem jöhetne létre értékes produktum. Úgy gondolom, hogy aki a védelmi igazgatás területén ilyen kitüntetésben részesül, az mindenképp kiváló csapatjátékos és a kollektívát előtérbe helyező egyén.”

Kép
Elismerés

Az eseményen Dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója is köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy a védelem és a biztonság területe nem egyszemélyes, széleskörű társadalmi együttműködésre és szakmai munkára van szükség annak sikeres működtetéséhez. A kis fogaskerekek működése építőkockaként járul hozzá az ország védelmi rendszerének hatékony kiépítéséhez, amely nemcsak a katonai védelmet foglalja magában.
Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője és a Veszprém Megyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, valamint dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója is gratulált a kitüntetetteknek és megköszönte áldozatos és példaérékű munkájukat.

Kép
Elismerés
Kép
Elismerés

A civil társadalom és a tartalékos katonák közötti együttműködést támogató szakmai munkája elismeréseként Takács Szabolcs főispán külön elismerésben részesült, Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredes a „Magyar Tartalékosokért Emlékérem” arany fokozatát adományozta részére.

Kép
Elismerés

A rendezvény ünnepi hangulatát emelte a Magyar Honvédség Veszprém Légierő Zenekarának színvonalas műsora.
Gratulálunk az elismerésben részesülteknek és további sikeres munkavégzést kívánunk!

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal