Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

2024.01.25. 09:33 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A tavaszi érettségi vizsgákra postai úton tértivevényes küldeményben, elektronikusan e-papír szolgáltatással, személyesen pedig a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztályán (Veszprém, Megyeház tér 1.) vagy a középiskolákban lehet jelentkezni február 15-ig.

A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok csak a saját iskolájukban jelentkezhetnek közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, erről tájékoztatást az intézmény ad.

Az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező, vagy a középiskolai tanulmányukat sikeresen befejezett, tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók a jelentkezésüket benyújthatják a középiskolákban, illetve a Kormányhivatalnál közép- és emelt szintű érettségi vizsgára egyaránt. (A középiskolában benyújtott jelentkezés befogadásáról az igazgató dönt.)

A tanulói jogviszonyban nem állók jelentkezéséhez szükséges dokumentumok:

•    középiskolai bizonyítvány,
•    érettségi bizonyítvány / törzslapkivonat,
•    személyazonosításra alkalmas igazolvány.

A díjköteles vizsga ára középszinten 40.000 Ft/vizsgatárgy, emelt szinten 67.000 Ft/vizsgatárgy. A díjkötelezettségről és az érettségi vizsgával kapcsolatos egyéb információkról a jelentkezés benyújtása előtt tájékozódhat az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) vagy a Kormányhivatalnál.

Tájékoztatás kérhető a Kormányhivatal munkatársainál is:

Németh-Wolf Ildikó     88/620-017
Tóth Tibor         88/620-014

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal