Idén is megnyitotta kapuit a Megyeháza és a Rosos és Balassa-kúria az érdeklődők előtt

2023.09.18. 12:07 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat keretében az érdeklődök megismerkedhettek a Veszprém Vármegyei Kormányhivatalnak is otthont adó Megyeháza épületével, valamint a Veszprémi Járási Hivatal épületegyüttesével, a Rosos és Balassa-kúriával.

Kép
Kultúrális örökség2
Kép
Kultúrális öröskség1

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több vezetett sétán vehettek részt a látogatók szeptember 16-án és 17-én, ahol megtekinthették a két műemléket. 
A rendezvény keretében szervezett vezetett sétáink elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet hazánk kulturális gazdagságára és sokszínűségére azáltal, hogy olyan rejtett kincsek helyszíneire is bepillantást engednek, amelyek a hétköznapi életben nincsenek a nyilvánosság előtt. Nagy öröm volt számunkra, hogy a séták idén is népszerűek voltak és sokan ellátogattak hozzánk.

Kép
Kép

A műemlékeket szakavatott munkatársaink mutatták be a kulturális örökség szépségei iránt érdeklődők számára. A séták alkalmával a látogatók az épületek történetébe is betekintést nyerhettek, így még közelebb kerülhettek a kulturális kincsek megismeréséhez.
Kulturális örökségeink olyan értéket képviselnek, amelyek megőrzése közös nemzeti érdekünk. 
Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves látogató részvételét és munkatársaink lelkiismeretes munkáját.

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal