Idén is részt vett a Bakony Expón a kormányhivatal

2022.11.15. 07:56 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Idén is saját standdal és mobilizált ügyfélszolgálattal vett részt a IX. Bakony Expó gasztronómiai kiállítás és vásáron a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A rendezvény résztvevői könnyen és egyszerűen intézhették hivatali ügyeiket mindhárom napon a kormányablakbusz segítségével.

Kép
Expo1

Kulcsfontosságú, hogy a vidék népességmegtartó erejét tovább erősítsük és a termelők a kölcsönös tudáscserére, az innovációra, a minőségi kommunikációra és a digitális technológiai lehetőségekre építve folyamatosan fejlődjenek. Ennek tökéletes színtere a Bakony Expó – mondta a megnyitó ünnepségen Takács Szabolcs főispán.

Kép
Expo2

Veszprém megyében idén mintegy 4500 gazdálkodó igényelt az Egységes Kérelem keretében támogatást csaknem 160 500 hektár területre. A főispán a megnyitón reményét fejezte ki aziránt, hogy a Közös Agrárpolitika Stratégiai terv keretében érkező támogatások hozzájárulnak a helyi kézművesség és kisipar további fejlesztéséhez, a helyi kisvállalkozások gazdasági tevékenységének erősítéséhez és a helyi ökoturizmus és gasztronómia fellendítéséhez.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal elkötelezett a helyi értékek támogatásában, ezért az előző évekhez hasonlóan idén is saját standdal állt a látogatók és a gazdálkodók rendelkezésére a IX. Bakony Expón. Munkatársaink részletes tájékoztatást és segítséget nyújtottak többek között erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó, földművelésügyi, talaj-és növényvédelmi, földhivatali, élelmiszeripari és agrártámogatási ügyekben.
A Vásári Nagydíjat idén a Pepo Papa (Peiba Termelő és Kereskedő Kft.) nyerte el, melyet Takács Szabolcs adott át. A díjat azzal a céllal hívta életre a kormányhivatal, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyi vállalkozások értékteremtő munkájára és termékeik kiválóságára. A társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés előtérbe helyezése a hivatali kultúra szerves részét képezi, így ezt a díjat mindig kiváló terméket, igazi értéket teremtő termelőnek adományozza. Gratulálunk a díjazásban részesült vállalkozásnak!

Kép
Expo3
Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal