Idén is sikeres a Nyári diákmunka Veszprém megyében

2022.08.03. 08:48 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A program segítségével jelenleg több mint 300 foglalkoztató részesül támogatásban Veszprém megyében. A munkáltatók közel 900 diák részére biztosítanak munkát.

 

Kép
Álláspályázatok

A résztvevő diákok főként a turizmus-vendéglátás területén végeznek nyári munkát, de jelentős részük dolgozik az önkormányzatoknál és intézményeiknél, kisebb részük pedig a mezőgazdaságban vállalt munkát.

A program azoknak a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákoknak biztosít korai munkatapasztalat- és jövedelemszerzési lehetőséget, akik nem állnak munkaviszonyban és nem rendelkeznek vállalkozási jogviszonnyal sem. Fontos változás, hogy a 25 év alattiak munkavégzése ettől az évtől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.

A program a béreket támogatja, az önkormányzatok esetében 100 %-os a támogatás, amely legfeljebb 2 hónapra adható, maximum napi 6 órás foglalkoztatáshoz. Összege a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg. A mezőgazdaság, valamint a turizmus és a vendéglátás területén a támogatás intenzitása 75 %, amely maximum napi 8 órás foglalkoztatáshoz nyújtható.

A Nyári diákmunka központi munkaerőpiaci program 2022. június 15-től augusztus 31-ig tart; a támogatott foglalkoztatás július 1. és augusztus 31. között valósulhat meg.
 

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal