Ismét kiválasztották a Veszprém Vármegye Bora verseny győzteseit

2024.04.17. 15:29 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A rangos kitüntetést idén száraz fehérbor kategóriában a somlóvásárhelyi Marton Pincészet 2021-es Juhfark bora, száraz vörösbor kategóriában pedig a Veszprémi Érseki Pincészet 2022-es Vesprim Infula Rouge bora nyerte el.

Kép
Kép

A győztes borok a Veszprém vármegyei palackos borok versenyének aranyérmes borai közül kerültek kiválasztásra.
A nyertes borászatoknak – folytatva a 2022-ben elkezdett hagyományokat – személyesen adta át a kitüntető címre jogosító díjakat Takács Szabolcs főispán és Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.
A személyes díjátadón a bírálók még közelebb kerülhetnek a nyertes pincészetekhez, ezáltal megtapasztalhatják azt a hosszú utat, amelyet a kiválasztott nedű bejár, amíg az asztalra kerül. Egy pohár borban benne van az adott borvidék történelmi és kulturális értéke, a borász kemény és fáradságos munkája, a természeti környezet, ahol megtermelték és minden olyan hozzáadott érték, amelyet csak a helyszínre lépve tapasztalhatunk meg tényleges valójában. Az igazi értéket képviselő borok mögött mindig van egy történet. Akár tradíció, akár innováció, emberközelivé teszi a terméket, érzelmeket, kötődést generál, felkelti az érdeklődést a megismerésre.
Szívből gratulálunk a „Veszprém Vármegye Bora 2024” győztes borászainak!

Kép
Kép
Kép
Kép

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal