Játékos tanulás a kormányhivatal munkatársaival

2022.10.19. 13:58 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Az ország népegészségügyi rendszere kiemelt prioritásként kezeli a nevelési-oktatási intézmények szakmai támogatását olyan módon, hogy érvényesüljenek az egészségfejlesztési szempontok a gyermekek nevelése során. 

A „Játékos tudomány” elnevezésű egészfejlesztési eszköz egy olyan gyakorlati bemutató, amelynek célja a diákok bevonása a játékos tanulásba, attitűdjük formálása és gyakorlati készségeik fejlesztése. 
A program átfogóan foglalkozik a személyi higiéne (kéz-, légúti, élelmiszerhigiéné, állatokkal kapcsolatos higiéné), a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum-használat témaköreivel.
A diákok interaktív foglalkozások, kísérletek és érdekes beszélgetések során, játékos formában sajátíthatják el a hasznos ismereteket.
Legutóbb a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola alsó tagozatos kis diákjai szeptember 30-án és október 7-én vehettek részt a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai által tartott egészségfejlesztő programon. 
A tanulók látványos és érdekes kísérletek által megismerkedhettek a mikrobák világával, bemutatták számukra a helyes és alapos kézmosás lépéseit, demonstrálták számukra, hogy milyen messze képesek eljutni a kórokozók egy tüsszentés által. Az „Apró lények a konyhában” elnevezésű játék keretében a megfelelő élelmiszerbiztonsági tippeket is megismerhették a tanulók. 
A program végére minden kisdiák hasznos élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott.

Kép
Apró lények
Kép
Simonyi
Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal