Játékos tanulás a kormányhivatal munkatársaival

2024.06.12. 14:00 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Az ország népegészségügyi rendszere prioritásként kezeli, hogy a gyermekek nevelése során előtérbe kerüljenek az egészségfejlesztési szempontok.

Kép
1-es kép

Ennek szellemében kötött együttműködési megállapodást az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, amelynek keretében a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei a Zánkai Erzsébet-táborban egészségfejlesztési programokat tartanak az üdülő gyermekek számára. A bemutató foglalkozások május végén kezdődtek és várhatóan szeptember végéig tartanak.

A „Játékos tudomány” elnevezésű egészfejlesztési projekt egy olyan gyakorlati bemutató, amelynek célja a diákok bevonása a játékos tanulásba, attitűdjük formálása és gyakorlati készségeik fejlesztése.

A program átfogóan foglalkozik a személyi higiéne (kéz-, légúti, élelmiszerhigiéné, állatokkal kapcsolatos higiéné), a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum-használat témaköreivel.

A diákok interaktív foglalkozások, kísérletek és érdekes beszélgetések során, játékos formában sajátíthatják el a hasznos ismereteket.

A tanulók látványos és érdekes kísérletek által megismerkedhetnek a mikrobák világával, bemutatják számukra a helyes és alapos kézmosás lépéseit, demonstrálják számukra, hogy milyen messze képesek eljutni a kórokozók egy tüsszentés által.

Az eddigi foglalkozások alapján a résztvevők jól érezték magukat, hasznos és érdekes élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak.

Kép
2_8.jpg
Kép
3-as kép
Kép
4-es kép

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal