A kormányhivatal idén is várja a Kulturális Örökség Napjai iránt érdeklődőket

2023.09.05. 08:46 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat a tavalyi évhez hasonlóan idén is várja az épített örökség szépségei iránt érdeklődőket. A szeptember 16-án és 17-én zajló eseménysorozat célja, hogy velünk élő kulturális és történelmi értékeket megismertessék az érdeklődőkkel történelmi épületeken, kerteken, vezetett sétákon és változatos programokon keresztül. A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal idén is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez és örömmel nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatot immár tradicionálisan szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg. Felhívja a figyelmet arra, hogy annak érdekében, hogy igazán otthon érezhessük magunkat hazánkban, nekünk is tennünk kell: ismerjük meg közös épített örökségünket, mert szeretni és védeni csak azt tudjuk, amit ismerünk is.
Ennek szellemében a kormányhivatal főépületének is helyet adó Megyeháza, valamint a Veszprémi Járási Hivatal épületegyüttese (Rosos és Balassa-kúria) immár negyedik alkalommal válik látogathatóvá az érdeklődők számára. A rendezvénysorozat keretén belül a látogatók vezetett sétákon vehetnek részt szeptember harmadik hétvégéjén, ahol lehetőségük nyílik megismerkedni a két műemlékkel. 
 

Kép
Kép

A két napon át látogatható különleges helyszíneket a kormányhivatal szakavatott munkatársai mutatják be, akik nemcsak szeretik, de ismerik is a műemlékek múltját, jelenét és fontos számukra azok megőrzése a jövő generációi számára. A műemlékek szeptember 16-án és 17-én 10.00 és 14.00 órai indulással ingyenesen látogathatók. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet megtehetnek a 06-88/579-314-as telefonszámon vagy a dunajcsik.zsuzsanna@veszprem.gov.hu e-mail címen.
A program elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet hazánk kulturális gazdagságára és sokszínűségére azáltal, hogy olyan rejtett kincsek helyszíneire is bepillantást enged, amelyek a hétköznapi életben nincsenek a nyilvánosság előtt. Ezeket a kulturális értékeket folyamatosan őriznünk és védenünk szükséges, amely közös nemzeti érdekünk. 
A programokról bővebb információt olvashatnak: 

                                                                            http://oroksegnapok.gov.hu/seta/993
                                                                            http://oroksegnapok.gov.hu/seta/992

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal