A kormányhivatal munkatársai ismét több száz gyermek karácsonyát teszik szebbé

2022.12.15. 15:46 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Immár ötödik alkalommal szervezte meg a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársai körében a karácsonyi cipősdoboz akciót. A kezdeményezés célja, hogy örömtelibbé varázsolják a nagycsaládoknál, nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban élő gyermekek karácsonyát.

Kép
Karácsony1

Az adományokat idén a várpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Veszprém megyei intézménye kapta meg. Az ajándékokat a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, Förköli Katalin és Térségi Népjóléti Gondozási Központ - amelyhez a központ tartozik - vezetője, Feketéné Barabás Csilla vette át Takács Szabolcs főispántól. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató képviseletében pedig Majerné Gulácsi Tünde szakmai vezető fogadta a szeretetcsomagokat.

Kép
Karácsony2
Kép

„Idén összesen 447 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtöttek össze a kormányhivatal munkatársai" – mondta Takács Szabolcs. A főispán hozzátette: hatalmas öröm azt látni, hogy e nemes cél érdekében milyen szép számban nyújtottak segítő kezet a kollégák és minden szervezeti egység kivette részét az önzetlen segítségnyújtásból.
A főispán elmondta, hogy büszke arra, hogy évről évre egyre több cipősdoboz gyűlik össze, és a hivatal dolgozói mind inkább magukénak érzik, hogy a társadalmi felelősségvállalásban szerepet vállaljanak.
A főispán tájékoztatott arról is, hogy a hivatal valamennyi szervezeti egysége részt vett az ajándékcsomagok összeállításában, amelyek könyveket, plüssjátékokat, édességeket, illatszereket, íróeszközöket és ajándékutalványokat rejtenek korcsoport és nem szerinti bontásban.
Az intézmények vezetői köszönetüket fejezték ki az összegyűjtött csomagokért. A cipősdobozokat a kormányhivatal munkatársai − az átadást követően − kiszállították az intézmények számára, így minden csomag karácsonykor már a fa alatt várja a csillogó szemű, boldog arcokat.

Kép
Kép
Karácsony5

Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre inkább előtérbe kerül a társadalmi felelősségvállalás szerepe. Fontos azonban, hogy ne csak ilyenkor, hanem egész évben tegyünk egymásért, embertársainkért.

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal