Közös ellenőrzést végzett a kormányhivatal a rendőr-főkapitánysággal

2023.02.13. 07:43 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Az állampolgárok védelme és biztonsága érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei és a kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai február 7-én Pápa térségében közösen ellenőrizték a járműveket.

A rendőrök és a közlekedési hatóság munkatársai a pápai járásban állították meg a gépjárművezetőket.

Az ellenőrzés célja a közrend védelme, a jogsértések megelőzése és a közlekedésbiztonság fenntartása volt. A szakemberek az igazoltatáson túl megvizsgálták a tehergépjárművek műszaki állapotát, a közúti szolgáltatás végzésére vonatkozó képzettség és okmányok meglétét, annak érvényességét, a vezetés és pihenőidő betartását, valamint a szállított rakomány rögzítését. A rendőrök a sofőrökkel szemben alkoholszondás ellenőrzést is végeztek.

A közös akció résztvevői összesen 34 tehergépjárművet és azok vezetőit vonták ellenőrzés alá. Az intézkedések során a rendőrök egy személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és egy sofőr ellen szabálysértési feljelentéssel éltek. A közlekedési hatóság szakemberei egy közúti árufuvarozást végző vállalkozás munkatársával szemben intézkedtek, aki árutovábbítási-engedélykivonata nélkül végzett közúti közlekedési szolgáltatást, valamint azért, mert a tehergépkocsi menetíró berendezésének illesztése is lejárt.

Az együttműködés az állampolgárok védelmét és biztonságának megőrzését szolgálta.

Kép
Ellenőrzés
Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság