Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Megalakult a Szakképzési és Foglalkoztatási Bizottság

2024.10.15. 15:34 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal közötti kapcsolatot évek óta jó partnerség és együttműködés jellemzi. Közös cél a vármegye gazdasági fejlődésének további növelése és a térségben működő vállalkozások érdekeinek és céljainak támogatása, valamint a vármegyében működő cégek részére nyújtott szolgáltatások fejlesztése.

Kép

Ezen törekvések elérése érdekében több területen működik együtt a kormányhivatal a Kamarával. Ezek közül az egyik legfontosabb a mai napon megrendezésre kerülő Pályaválasztási- és szakmabemutató nap, amelynek keretében megalakult a Szakképzési és Foglalkoztatási Bizottság.

Kép

A bizottság megalakulása elősegíti a munkaerőpiacról és a szakképzési rendszerről érkező visszajelzések, valamint az esetleges javaslatok és észrevételek eljuttatását a döntéshozók felé, hiszen következetes és felelősségteljes döntéseket csak a fontos információk birtokában, a közvetlen visszacsatolások mérlegelését követően lehet kellően megalapozottan meghozni.
Napjainkban az információáramlás, a tudásátadás és a tapasztalatcsere nélkülözhetetlen része a vármegye gazdasági motorjának összehangolt működéséhez. Ahhoz, hogy a vármegye vállalkozói és munkáltatói számára segítő kezet tudjunk ehhez nyújtani, szükséges az aktív kapcsolattartás. A kormányhivatal foglalkoztatási szakterületének egyik legfőbb törekvése, hogy pontos és naprakész információkkal rendelkezzenek a vármegye munkaerőpiaci kihívásairól és a munkáltatók elvárásairól. Úgy vélem, hogy a bizottság létrejötte éppen ezen célok megvalósulását fogja még inkább elősegíteni. Megalapozza a közös gondolkozás lehetőségét, amelynek segítségével megfelelő döntéseket hozhatunk intézményi szinten annak érdekében, hogy a munkáltatói igényeknek megfelelően képzett munkavállalók álljanak rendelkezésre – fogalmazott a főispán a bizottság alakuló ülésén.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal