Összefogtak Veszprém vadászai a vármegye lakosainak egészségéért

2023.02.24. 13:42 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Veszprém vármegyei vadásztársadalom felajánlása révén a Csolnoky Ferenc Kórház 2023-ban jelentős összeget fordíthat a vármegyében élő lakosok egészségügyi ellátásához szükséges eszközök fejlesztésére.

Kép
Vadászat1

A Veszprém Vármegyei Vadászkamara Pap Gyula elnök vezetésével és Takács Szabolcs főispán – és mint az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke – közreműködésével gyűjtést szervezett a vármegye legmeghatározóbb egészségügyi intézménye, a Csolnoky Ferenc Kórház részére. Az összegyűjtött összeget február 24-én adta át Pap Gyula elnök és Takács Szabolcs főispán Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató asszony részére. 


Pap Gyula, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnöke elmondta, hogy évek óta folyamatosan végeznek jótékonysági tevékenységet. Ebben az évben azt szerették volna megmutatni, hogy vadászat nélkül is tudnak jótékonykodni. Kiemelte, hogy Takács Szabolcs főispánnal közösen találták ki és indították útjára a kezdeményezést. Örömét fejezte ki, hogy a vármegye vadászai az első hívószóra a jótékonysági gyűjtés mellé álltak és példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot: mintegy 1160 fő csatlakozott a gyűjtéshez.

Kép
Vadászat2

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója köszönetét fejezte ki a Veszprém vármegyei vadásztársadalomnak és a Vadászkamarának aktív tevékenységéért. Beszédében kiemelte, hogy rendkívül fontos az élet minden területén a társadalmi felelősségvállalás. A felajánlott összeget a lehető legjobban használja fel a kórház alapítványa modern orvostechnikai eszközök beszerzésére. „Az egészségügyben mindig új technológiák jelennek meg, így ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak segíteni az embereknek, elengedhetetlenül fontos ezeknek az eszközöknek a beszerzése” – tette hozzá.


Az eseményen Takács Szabolcs mint az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke hangsúlyozta: külön öröm számára, hogy a Veszprém vármegyei vadásztársadalom a társadalmi felelősségvállalás jegyében példaértékű összefogást valósított meg egy nemes cél érdekében.


Takács Szabolcs méltatta a kormányhivatal és a kórház között fennálló jó kapcsolatot és együttműködést, valamint köszönetét fejezte ki – a Magyar Ápolók Napja alkalmából – a vármegye valamennyi ápolója részére.


Úgy véli, hogy egy hasonló összetartás eredményét láthattuk a mai napon, amely a vadászatra jogosultak, a sportvadászok, valamint a vármegyében működő két állami erdőgazdaság támogatásának köszönhetően valósult meg.


„Együtt, közös erővel minden sikerülhet. Fontos, hogy összefogjunk a nemes célokért és lehetőségeinkhez mérten támogassunk minden olyan kezdeményezést, amely a köz javát szolgálja”– tette hozzá.

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal