Pályaválasztási és szakmabemutató napot tartottak Pápán

2024.05.16. 13:51 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével Pályaválasztási és szakmabemutató napot szervezett a továbbtanulás előtt álló, általános vagy középiskolai tanulmányokat folytató fiatalok és szüleik, valamint a szakmák iránt érdeklődő felnőttek részére Pápán.

Kép

A pályaválasztás nem könnyű feladat, mivel a végzős diáknak meg kell találnia azt a közös találkozási pontot, ahol az érdeklődési köre találkozik az egyéni készségeivel. Tehát nemcsak arra a kérdésre kell választ találnia, hogy mivel szeretne foglalkozni, hanem arra is, hogy rendelkezik-e az ehhez szükséges képességekkel.
Egy tudatosan és gondosan kiválasztott iskola és képzés nagyban hozzájárul a felnőtté váláshoz vezető úton való elinduláshoz. A szülőknek és a pedagógusoknak fontos szerepe van abban, hogy a diák választását segítsék és támogassák a döntés meghozatalában.
A rendezvény célja összekapcsolni az egyes szereplőket: a vármegyei oktatási intézményeket és oktatókat az érdeklődő diákokkal és felnőttekkel.
Az eseményen Takács Szabolcs főispán is részt vett, aki kiemelten fontosnak tartja a pályaválasztási napok megtartását, mivel ezek a rendezvények nagyban hozzájárulnak a diákok tájékozottságának növeléséhez.
Az edukációnak fontos szerepe van a társadalmi és gazdasági fejlődés elősegítésében, hiszen az egész társadalom számára meghatározó: hozzájárul a munkaerőpiac hatékonyságának növeléséhez, az innováció terjedéséhez, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal