Tájékoztatás szakorvosi javaslatok érvényességéről

2022.06.07. 14:22 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Veszprém Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló  32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet 5/A. § (1.a) bekezdése szerint a veszélyhelyzet időtartama alatt a szakorvosi javaslatok érvényessége meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnését követő 90. napig.

Tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzet 2022. június 01. napjától megszűnt, a szakorvosi javaslatok még 90 napig érvényesek, ezen idő alatt a háziorvosok felírják a társadalombiztosítási támogatással, szakorvosi javaslatra rendelhető gyógyszereket.
2022. augusztus 30. napját követően a gyógyszerek támogatással történő felírása csak érvényes szakorvosi javaslat megléte esetén lehetséges!
Az érintett betegek szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot háziorvosukkal, aki gondoskodik a szükséges beutalók kiadásáról, valamint szükség esetén támogatást nyújt a szakrendelésre történő időpontfoglalásban is.

 

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal