Vadászati fórumot tartottak a Megyeházán

2023.01.27. 07:46 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Nimród Vadászújság a Veszprém Vármegyei Vadászkamarával együttműködve szervezett a helyi állami erdőgazdaságok, vadásztársaságok, vadgazdálkodásban érintett szakértők, hivatásos és sportvadászok részére közös vadászati fórumot. A fórumon Takács Szabolcs főispán – mint az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke – előadásában ismertette a testület főbb célkitűzéseit.

A Nimród Vadászújság célja, hogy Magyarország vármegyéiben, az Országos Magyar Vadászkamara vármegyei területi szervezeteivel együttműködve közös találkozási pontot biztosítson a vármegyei vadászati szakemberek részére. A találkozás lehetőséget teremt a vadászokat és vadgazdálkodókat érintő globális, valamint speciálisan a helyi adottságokra fókuszáló területek átbeszélésére, a közös gondolkozásra és tapasztalatcserére.
Az esemény Pap Gyula, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnökének és dr. Kovács Zoltán, a Nimród Vadászújság főszerkesztőjének köszöntőjével vette kezdetét.

Kép
Vadász fórum1
Kép
Vadászati fórum2

Ezt követően Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője a vadgazdálkodási szemléletváltásról tartott előadást a kutatási eredmények tükrében. A Bakonyerdő Zrt. Veszprém vármegye egyik legjelentősebb gazdasági szereplője. Hozzájárul a vadászközösség fenntartásához és annak építő jellegű szemléletformálásához.

Kép
Vadászati fórum4

Takács Szabolcs, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnökeként arról beszélt, hogy kiemelten fontosnak tartja, hogy a vadászközösség egységes szakmai álláspontot alakítson ki a közös vadgazdálkodási célok elérése érdekében és megoldásokat találjon az esetlegesen fennálló problémákra.

Kép
Vadászati fórum3

Előadása fókuszában a vadgazdálkodási ágazatot érintő főbb problémák felvázolása és azok megoldására tett javaslatok megfogalmazása állt.
A főispán hangsúlyozta, hogy minden problémára könnyebben és gyorsabban találunk megoldást, ha konszenzuson alapuló együttműködés van az egyes szervezetek között.
„Napjainkban az információáramlás, a tudásátadás és a tapasztalatcsere nélkülözhetetlen része az eredményes vadgazdálkodásnak” – tette hozzá.
A rendezvény végén Gyorgyevics Tamás, a magyar vadászat egyik legismertebb alakjának, Gróf Széchenyi Zsigmondnak Bakonyhoz fűződő kapcsolatáról tartott előadást.

Kép
Vadászati fórum5

 

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal