Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Veszprém vármegye a honvédelem szolgálatában

2024.10.03. 13:50 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A „Vármegyék 1000 éve a Haza védelmében” címmel indított országos konferenciasorozatot a Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztálya, amelynek harmadik állomása Veszprém volt.

Kép

A program elsődleges célja a Magyar Honvédség értékeinek bemutatása, és az adott vármegyében lezajlott hadtörténelmi események megismertetése a civil lakossággal és a helyi középiskolásokkal.
A jeles eseményen Takács Szabolcs főispán köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte az immár legendássá vált Jutas Altiszt Képző Intézetet, amely idén ünnepelte 100 éves évfordulóját. Bár az intézmény 20 évig működött, a „jutasi altiszt” olyan fogalommá vált, amely kulturális örökségként a nemzeti értéktárba is bekerült.

Kép

A főispán a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöki pozícióját is betölti, ezért munkájával igyekszik elősegíteni a Veszprém vármegyében élő emberek biztonságérzetének fenntartását.
Elengedhetetlenül fontosnak tartom továbbá, hogy a vármegye fegyveres és rendvédelmi szervezetei jó kapcsolatot ápoljanak egymással és a kölcsönös segítségnyújtás jellemezze a vezetők magatartását. Úgy vélem, hogy ez képezi minden fejlődés alapját: ha jó és harmonikus együttműködés jellemzi a vármegyében működő szervezeteket, vállalatokat és civil szervezeteket, akkor nemcsak a lakosság biztonságát tudjuk garantálni, de a vármegye fejlődését is elősegítjük. Ha visszagondolunk a Jutasi Altisztképző és Veszprém városának együttműködésére, akkor 100 év távlatában is láthatjuk: az itt képzett altisztek nemcsak katonaként kaptak kiváló felkészítést, de tevékenységükkel értékes tagjai voltak a város és a környék közösségének. Ez a partnerség Veszprémben ma is az egyik legértékesebb örökségünk – tette hozzá a főispán.
Az eseményen az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg Veszprém vármegye hadtörténeti múltjáról, valamint megismerkedhettek a hagyományőrző szervezetek bemutatóján különböző történelmi korszakok fegyverzetével is. Részt vehettek továbbá a Magyar Honvédség Sportszázad interaktív bemutatóján, érem- és sportszersimogatón is. Az esemény hangulatát a Magyar Honvédség Légierő Zenekar színvonalas előadása emelte.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal