Veszprém vármegye jegyzőivel tanácskoztak a kormányhivatalban

2023.11.09. 14:03 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Megtartotta az idei év utolsó jegyzői értekezletét a kormányhivatal a Megyeházán. Az értekezlet elsődleges célja a hatóság és az önkormányzatok közötti közvetlen és jó kommunikáció fenntartása. A kormányhivatal továbbra is azzal a szándékkal rendezi meg ezt a fórumot, hogy a kormány vármegyei képviseletében a szakmai tájékoztatást személyesen és naprakészen tudja megtenni.

Kép

Az értekezlet elején Takács Szabolcs köszöntötte a megjelenteket. Veszprém vármegye főispánja kiemelte: ahogy Önök jegyzőként alapvető feladatuknak tekintik az önkormányzati munka törvényességének biztosítását, az ügyfelek elégedettségét szolgáló hiteles és gyors tájékoztatást, úgy mi is igyekszünk az önkormányzatokat érintő hatósági ellenőrzési és törvényességi felügyeleti munkát hitelesen, folyamatosan és minden esetben a prevencióra való törekvést szem előtt tartva ellátni. Ennek elengedhetetlen eszköze, hogy mi is megadjuk a kellő szakmai segítséget az Önök munkájához.

Kép

A kormányhivatal, mint hatóság elsősorban arra törekszik, hogy megfelelő tájékoztatással, információadással és a szabályok betartására való ösztönzéssel elősegítse a jogszabályok betartását. A feladatunk tehát nem a büntetés, bírságolás, hanem a jogkövető magatartás elősegítése - tette hozzá.
A főispán köszöntőjét követően az önkormányzatok és a jegyzők munkáját segítő előadásokra, valamint az aktuális jogszabályváltozások ismertetésére került sor. Az eseményen a kormányhivatal több szakterülete is tájékoztatást nyújtott, így szó esett a 2023-as év ellenőrzési tapasztalatairól, az önkormányzati működéssel kapcsolatos tevékenységekről, a településrendezési terveket érintő jogszabályi változásokról, valamint a jegyzők munkáját érintő közigazgatási aktualitásokról is.

Kép

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal