Veszprém vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

2023.05.26. 08:56 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Veszprém vármegyében 19 településen, 35 tagban mintegy 967,1700 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. július 3-7. napok között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti. 

A kormány által 2015-ben meghirdetett "Földet a gazdáknak!" program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19-től (péntek) a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást. 
Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023 július 14. napja között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében. 
Veszprém vármegyében – Ajka, Bakonynána, Bakonypölöske, Devecser, Hajmáskér, Halimba, Királyszentistván, Kislőd, Kolontár, Lókút, Magyarpolány, Nagyesztergár, Öcs, Ősi, Pusztamiske, Somlójenő, Somlóvásárhely, Tótvázsony, Városlőd közigazgatási területén – mintegy 967,17 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.
Az árveréseket a vármegyében 2023. július 3-7. között, 5 egymást követő munkanapon, minden nap 9.00 órai kezdettel a Veszprém, Mindszenty József utca 3-5. számú épület tetőtéri tárgyalójában rendezik meg. 
A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző hétfő-csütörtöki munkanapok esetében 8.00-14.00 óra között, a pénteki munkanap (2023.06.30.) esetében 8.00-12.00 óra között, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal (Földhivatali Főosztály) Veszprém, Vörösmarty tér 9. számú épület földszinti ügyfélszolgálati helyiségében lehet.
A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket itt olvashatja: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/veszprem/foldet-a-gazdaknak-progro

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal