Veszprém vármegyében is folytatódnak a földárverések

2024.06.10. 14:40 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként idén - országos szinten - csaknem 20 ezer hektár földrészletet kínálnak megvételre országosan.

Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Az időpontokról és a helyszínekről is tájékoztató árverési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhetőek el.

Veszprém vármegyében a 2024. évi I. ütemben 15 darab ingatlan árverezésére kerül sor Ajka, Devecser, Dörgicse, Dudar, Hajmáskér, Kolontár, Küngös, Nagyesztergár, Öcs, Szentgál, Szentimrefalva, Tótvázsony és Városlőd települések közigazgatási területén, melynek során csaknem 394,4532 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

A vármegyénkben futó árveréseket 2024. július 2-án (kedden) és 3-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel rendezik meg a kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatalának (Veszprém, Mindszenty József utca 3-5.) tetőtéri tárgyalójában.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőzően, 2024. július 1. és 2024. július 2. napján 8.00-14.00 óra között lehet, az árverési hirdetményekben megadott helyszínen.

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a pontos információkat tartalmazó árverési hirdetményt a „Letölthető csatolmányok” menüpont alatt olvashatják.

Letölthető csatolmányok

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal