A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal csaknem 1 000 diák nyári foglalkoztatását segítette elő

2023.08.31. 09:28 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

A Nyári diákmunka program segítségével idén közel 350 munkáltató kapott lehetőséget diákok támogatott foglalkoztatására Veszprém vármegyében. A foglalkoztatók csaknem 1 000 diák részére biztosítottak munkát.

Kép

Az előző évekhez hasonlóan a résztvevő diákok idén is főként a turizmus-vendéglátás területén végeztek nyári munkát, de jelentős részük dolgozott önkormányzatoknál és intézményeiknél. Kisebb részük vállalt munkát a mezőgazdaságban. 
A „Nyári diákmunka 2023” program azoknak a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákoknak biztosított munkatapasztalat -és jövedelemszerzési lehetőséget, akik nem álltak munkaviszonyban és nem rendelkeztek vállalkozási jogviszonnyal sem. A tavalyi évtől kezdődően a 25 év alattiak munkavégzése szja-mentes, így több pénz maradhatott a diákoknál.
A program a béreket támogatta, az önkormányzatok esetében 100%-os volt a támogatás, amelyet legfeljebb 2 hónapra adhattak, maximum napi 6 órás foglalkoztatáshoz. Összege a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felelt meg. A mezőgazdaság, valamint a turizmus-vendéglátás területén a támogatás mértéke 75% volt, amelyet maximum napi 8 órás foglalkoztatáshoz nyújthattak.
A támogatott foglalkoztatás július 1-től kezdődött és augusztus 31-vel, a mai nappal fejeződött be.
 

Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal