Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Nyári diákmunka 2023

2023.06.22. 12:47 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

A teljes foglalkoztatottság elérése, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében a Kormány 2023. június 15-től ismételten meghirdette a ,,Nyári diákmunka" munkaerőpiaci programot, amelynek keretében bértámogatást nyújt a munkáltatók részére a 16-25 éves nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.

A Kormány céljai között szereplő teljes foglalkoztatottság eléréséhez többek között szükséges a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése. Az első alkalommal 10 éve, 2013-ban indított, és azóta minden évben nyár elején meghirdetett nyári diákmunka program támogatást nyújt a területi, települési önkormányzatoknak és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeiknek, továbbá egyházi jogi személyeknek, illetve a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozásoknak a július-augusztus hónapokban foglalkoztatott diákok bruttó béréhez, így ezek a szervezetek a nyári hónapokra megnövekedő munkaerőigényük kielégítésére előnyben részesíthetik a diákokat, egyetemi hallgatókat.

 

A nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  • 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok

  • szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és

  • foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

 

A diákok nettó munkabére a 25 év alatti munkavállalók szja-mentességét is figyelembe véve havonta akár 142-181 ezer forint is lehet.

 

A diákok 2023. június 15-től regisztrálhatják magukat a programra, a munkáltatók pedig ettől az időponttól nyújthatják be kérelmeiket a 2023. július 1. és 2023. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő foglalkoztatás vonatkozásában a székhely, telephely vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási hivatalhoz. A részleteket a mellékelt hirdetmény tartalmazza.

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok

Dokumentum címke (kategória, típus)
Felhívások, nyilatkozatok
Hirdetmény - vármegyei
Pályázatok
Tájékoztató (Kereső kifejezések)

Nyári diákmunka 2023

Dokumentum admin címke