Külföldi jó gyakorlatokkal, új módszerekkel tértek haza a foglalkoztatási szakemberek

2023.07.25. 14:03 | Békés Vármegyei Kormányhivatal

Az Erasmus+ mobilitási projekt keretében, egyhetes németországi, illetve írországi szakmai tanulmányúton vett részt a Békés Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterületen tevékenykedő harminc munkatársa. A szakemberek a szolgáltatások minőségét javító jó gyakorlatokkal, új módszerekkel, innovatív praktikákkal ismerkedtek a külföldi partnerszervezeteknél.

Kép
Foglalkoztatás - Erasmus+ Németország - Írország

A kormányhivatal 2021. december 1. és idén május 30. között, német és ír fogadószervezetekkel közösen valósította meg a „TOP for Békés - Képzett szakemberek a foglalkoztatás szolgálatában Békés megyében” elnevezésű, rövid futamidejű Erasmus+ mobilitási projektjét.
A program a foglalkoztatási szakterületen dolgozó kormánytisztviselők szakmai képzését szolgálta: olyan jó gyakorlatokat, új módszereket ismerkedhettek meg, amelyek alkalmazása a hétköznapokban az álláskeresők javát szolgálja. Tavaly májusban tizenöt munkatárs a potsdami székhelyű Hochvier - Gesellschaft für politische und interkulturelle Bildung-hoz látogatott, ahol a felnőttképzéssel, valamint a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek munkaerőpiaci integrációjával kapcsolatos módszereket tanulmányozták. Novemberben pedig, újabb tizenöt munkatárs Dublinban a Ballymun Job Centre partnerszervezet jóvoltából a nemzeti foglalkoztatási szolgálat működését, együttműködési rendszerét ismerhette meg.
A tanulmányutakat követően a szakemberek itthon saját kollégáiknak műhelymunka keretében adták át a külföldön szerzett tapasztalatokat. Információs napokon ismertették a projekt eredményeit, illetve zárótanulmányt is készítettek.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok