50. Környezetvédelmi Világnap

2022.06.13. 15:53 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal is megemlékezett a Környezetvédelmi Világnapról. Fiataloknak, iskolás csoportoknak mutatták be a természet szépségét, emellett ugyanezen a napon egy környezetvédelmi díjátadásra is sor került.

Kép
Környezetvédelmi Világnap
Kép
Környezetvédelmi Világnap 2

Kíváncsi tekintetek és hatalmas érdeklődés kísérte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának bemutatóját. A fiatalokhoz, iskolás csoportokhoz próbálták közelebb hozni a bennünket körül vevő környezet és természet fontosságát, szépségét.

Kép
Környezetvédelmi Világnap 3

Az emléknap alkalmából díjazták a területen dolgozók kimagasló munkáját is. Elismerésben részesült Dudás Attila, a kormányhivatal környezetvédelmi szakterületen dolgozó munkatársa, a környezetvédelmi komplex engedélyezés szakterületén végzett hatékony és kiemelkedő munkájáért. A Miniszteri Elismerő Oklevelet Dr. Nagy István agrárminiszter adta át a Környezetvédelmi Világnap alkalmából rendezett ünnepségen 2022. június 7-én.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete Stockholmban 1972. június 5-én nyilvánította nemzetközi környezetvédelmi világnappá e napot azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is. Azóta minden évben június 5-én tartják világszerte a Környezetvédelmi Világnapot és hívják fel az emberek figyelmét a környezettudatosság fontosságára.

A jubileumi, 50. Környezetvédelmi Világnap idei házigazdája Svédország. „Csak egy Föld” a kampány szlogenje, melynek középpontjában a „Fenntarthatóan élni harmóniában a természettel” áll.

 

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal