Átadták a megújult kormányablakot a Csizmadián

2023.12.08. 14:44 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

Megújult kormányablak várja az ügyfeleket Miskolcon, a Csizmadia közben.

Kép

Vármegyénk első kormányablaka majdnem hónapra pontosan 13 évvel ezelőtt nyílt meg Miskolcon, a Csizmadia közben. 2014. február 3-ával pedig ez lett az ország első, kibővült feladatkörű második generációs kormányablaka is.

– Ma már 24 kormányablakkal büszkélkedhetünk és a folyamat még nem ért véget, a 25. vármegyei kormányablak megnyitását Miskolcon, az Újgyőri főtéren tervezzük – fogalmazott a megnyitón dr. Alakszai Zoltán főispán.

Kiemelte: „a 16 járásunkkal, 24 kormányablakunkkal és 2 kormányablak buszunkkal a legnagyobb vármegye vagyunk és sok lehetőségünk van ezen a szolgáltatáson keresztül találkozni az ügyfelekkel: tavaly 820 ezer ügyféllel találkoztunk és nagyjából ezt a számot fogjuk produkálni a mostani év végére is.”

Dr. György István államtitkár az átadón elmondta, az elmúlt években mintegy 50 milliárd forintból a kormány több mint 500 épület felújításáról döntött, melyből a megyei főispánok az energiahatékonyság programok keretében és egyéb építési beruházásokat és felújításokat tudtak megoldani vármegyéjükben. Kiemelte: ezek az ügyfélszolgálatok jelentik a legfontosabb találkozási pontot az emberek és az állam között; idén már több mint 12 millió ügyfél járt az ország több mint háromszáz kormányablakában és a kormányablakbuszokban. 

A vármegye legrégebbi és az egyik legforgalmasabb kormányablaka immár korszerűbb, megújult környezetben várja a miskolci ügyfeleket december 7. óta. 

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal