Huszonnégy főispáni elismerést adtak át augusztus 20-a alkalmából

2024.08.21. 10:26 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

Augusztus 20-a államalapító Szent István királyunk ünnepe, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja, amelynek alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal idén is odaítélte a „Főispáni Elismeréseket”. Dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes és Dr. Alakszai Zoltán főispán adták át a 22 kiemelkedő teljesítményt nyújtó kormánytisztviselő és 2 önkormányzati tisztviselő részére a kitüntetéseket.

– Szent István király intelmei ma, 2024-ben is olyan erkölcsi és kormányzati alapelveket tartalmaznak, amelyek iránymutatóak a kormánytisztviselők számára. A Szent István által bevezetett törvények és az általa létrehozott közigazgatási rendszer alapvető fontosságú volt a magyar jogrend és kormányzati struktúra kialakításában. A központosított állam alapelvei, amelyeket ő fektetett le, máig hatással vannak a kormányzati rendszer működésére – emelte ki Dr. Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főispánja ünnepi köszöntőjében.

Kifejtette továbbá, hogy a hivatal munkatársai nap nap után az állampolgárok és a haza érdekeit szolgálják. Szem előtt tartva, hogy ők az elsődleges találkozási pont, akik által véleményt alkotnak az ügyfelek a közigazgatásról, a magyar államról. Szent István király államáról.

Mint mondta, István király hagyatéka nem csupán történelmi jelentőségű, hanem ma is aktívan alakítja Magyarország jelenét. „Sok tekintetben Önökön keresztül. Alapvetései máig irányt mutatnak a magyar nemzet számára.”

Dr. Latorcai Csaba közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, Szent István identitásformáló uralkodó volt, aki olyan nemzeti érzékeket alapozott meg, amelyek a mai napig meghatározzák a magyarság gondolkodását és önértékelését. „István király olyan tartást és identitást adott a magyarságnak, amelyekre a kormányhivatal dolgozóinak is érdemes példaként tekinteni, hiszen így tudják eredményesen és hatékonyan megoldani az emberek mindennapi problémáit.”

Kiemelte: a kitüntetettek valódi példaképek, akik magas színvonalú és alázatos munkájukkal szolgálják embertársainkat, hozzájárulva ahhoz, hogy a magyar közigazgatás alkalmazkodjon a kor kihívásaihoz.

 

Az Év Kormánytisztviselője:

Horváthné Szendrei Szilvia

 

Az Év Ügyfélszolgálati Tisztviselője:

Bártfay Eszter Erika

 

Főispáni Dicséretben részesül:

dr. Benkő Mária Erzsébet

Csirmaz Monika Veronika

Csiziné dr. Urbán Melinda

Dobák Miklós Istvánné

dr. Forgács Lajos

Girhiny Gábor

Horváth Attila

Kocsis Istvánné

Kőrösiné Molnár Enikő

Kubákné Benda Tünde

Lalikné Nagy Ildikó

Lénártné Varsányi Tekla

Péntekné Bóta Erika

Rinyu Enikő

Sárkány Gergő Mihály

Szathmáry-Király Orsolya

Szekeres Béla

Tarczaliné dr. Harcsár Katalin Klára

Vargáné Murányi Márta

Várbíró György

 

Főispáni Elismerő Oklevélben részesül:

Tamás Barnabás, polgármester

Putnok Város Önkormányzata

 

Burainé Hajdu Éva, jegyző

Tiszatarjáni Közös Önkormányzati Hivatal

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal