Kormányhivatali elismerések átadása a nemzeti ünnepen

2022.08.22. 11:09 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

Szent István napi megemlékezést és ünnepélyes díjátadót tartott a megyei kormányhivatal a Miskolci Nemzeti Színházban.

Az eseményre, immár a hagyományoknak megfelelően, a megye minden polgármestere meghívást kapott, hogy együtt ünnepeljenek és emlékezzenek. A települések vezetői mellett országgyűlési képviselők és a megye közéletének meghatározó szereplői vettek részt az ünnepségen.

Augusztus 20. az egyik legrégebbi ünnepünk; az államalapítóra emlékezünk ilyenkor, így a magyar állam ezeréves folytonosságának is az emléknapja. Mint Alakszai Zoltán főispán ünnepi köszöntőjében fogalmazott, Szent István öröksége értéket teremtett és jövőt épített, ami "a mai napig egész államunk működését áthatja". Kollégáihoz szólva azt mondta, "mi vagyunk, akik munkánkkal képviseljük és szolgáljuk ezt az örökséget".

Kép

Hiszem, hogy az általa lefektetett alapok ma is szilárd támaszt nyújtanak - tette hozzá a főispán, aki felelősségről és alázatról beszélt a napi munkával kapcsolatban. Azt is elmondta Alakszai Zoltán - utalva a nehéz gazdasági körülményekre, hogy ismét olyan idők jönnek, amikor "sokan reményt és támaszt keresve fordulnak majd az államhoz, vagyis hozzánk".

Nekünk ebben a helyzetben is helyt kell állnunk. Fontos, hogy tudatosítsuk a szerepünket a történelem alakításában. Most kell igazán embernek is lenni. A küldetésünk azonban változatlan: ezer éve a magyar embereket szolgáljuk - emelte ki a főispán.

Beszédet mondott Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is, aki az egység szerepét és jelentőségét hangsúlyozta ünnepi beszédében. Majd elmondta, Szent István igazi államférfi volt, éleslátása és bölcsessége messze túlmutat a racionalitás és a politikai érdekek keretein. Az ő példája arra int, hogy mi is felismerjük: Európa történelmi időket él, ezért ennek a felelősségnek a tudatában kell megszólalnunk, cselekednünk és építkeznünk.

Kép

Szent Istvántól megtanulhatjuk, hogy az országépítéshez mindenekelőtt alázat kell. Borsod-Abaúj-Zemplén megye büszke lehet a múltjára és számos történelmi helyzetben tanúsított teljesítményére. Hiszem, hogy egymással együttműködve a mostani kihívásokkal is meg fogunk birkózni - tette hozzá a politikus.

Az ünnepségen díjakat adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tisztviselők számára - idén első alkalommal külön elismerésben részesült az év ügyfélszolgálati tisztviselője -, valamint a megye egy településének polgármesterét és jegyzőjét is elismerő oklevéllel méltatták.

Kép

 

Az év kormánytisztviselője:

Váradi Katalin

Az év ügyfélszolgálati tisztviselője:

Pindzsulya Zoltánné

Dicséretben részesült:

Balla Norbert
Bozsvai Marianna
Dankóné Ujszászi Katalin
Dienesné Gremsperger Szilvia
Csánitsz-Macsuga Melinda
Panyik Csilla Brigitta
Smajda Gábor
Gaál Krisztián
Gulyás Lajos
Hilóczki Tünde
Kálna Gusztáv
Lipóczki Teodóra
Márián Endréné
Nagy Gábor
Orosz Sándor
Pócsikné Várkonyi Andrea
Rőczei Zsoltné
Rusznák Istvánné
Szabó Szilvia
Szegőné Vilics Ilona
Trozsák Nikolett

Elismerő oklevélben részesült:

Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere

Nagy Boglárka jegyző
Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal
Kázsmárki Közös Önkormányzati Hivatal (helyettes jegyző).

 

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal