A Köz Szolgálatáért Díszoklevelet kapott az Ózdi Járási Hivatal vezetője

2022.12.21. 16:21 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

„Tisztelet és alázat az ügyfelek, a vezetőink és egymás iránt” – fogalmazta meg a közigazgatási munka mibenlétét Berziné Szarka Ilona, az Ózdi Járási Hivatal vezetője, aki a Köz Szolgálatáért Díszoklevélben részesült december 16-án.

„Számomra a díj erkölcsi és egyben társadalmi elismerést is jelent. A közigazgatásba fektetett munka eredménye, mely jó érzéssel tölt el, hiszen ez egy megtiszteltetés és visszaigazolás részemre arról, hogy megéri a közigazgatásban jól, felelősségteljesen dolgozni” – fogalmazott az elismerés kapcsán Berziné Szarka Ilona.

„A közszolgálat számomra a hivatali munka, a tevékenység gyakorlását jelenti, mely a társadalom és az állampolgárok közötti viszonyt oly módon rendezi, amelyet odafigyeléssel, szakmai tudással és nagy alázattal kell végezni. Mindezt lelkesedéssel és a munkatársakkal együttműködve évtizedeken át hivatásként gyakorlom” – emelte ki a hivatalvezető, hozzátéve: a közszolgálat életpálya, melyben jól érzi magát.

Mint mondta, a sikeres vezetői munka alapja a jó közösség, az együttgondolkodás, a munkatársak szakmai tudása, felkészültsége. „Az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése a mi feladatunk, hiszen az ügyfelek a mi munkánkon keresztül ítélik meg az állam beavatkozását a mindennapi életükbe. A köz szolgálata nem más, mint tisztelet és alázat az ügyfelek, a vezetőink és egymás iránt.”

Végül kiemelte: „szeretem az embereket! A szeretet arra késztet, hogy jól szolgáljak.”

Berziné Szarka Ilona 35 éves közigazgatási jogviszonyát ügykezelőként kezdte, később1999-ben – az igazgatásszervező diploma megszerzését követően – a Polgármesteri Hivatalban az Okmányiroda vezetője, majd az Igazgatási, a Szociális, valamint a Humánerőforrás és Képviselő Testületi Osztály osztályvezető-helyettese lett. Európai Unós szakértő másoddiplomát a Szolnoki Főiskolán szerzett 2005-ben. 2013. január 1-jétől az Ózdi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesi feladatait látta el, és egyben vezette a Hatósági Osztályt is. Miután a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály osztályvezető-helyettese volt, a járási hivatalba átkerülve a szociális igazgatással kapcsolatos vezetői feladatait ott folytatta, ahol abbahagyta. 2022. április 1-jétől tölti be az Ózdi Járási Hivatal hivatalvezetői munkakörét.

A Köz Szolgálatáért Díszoklevelet kiemelkedő közszolgálati szakmai munkájáért, példamutató emberi és munkatársi magatartásáért, valamint a közjóért hosszú éveken át végzett tevékenysége elismeréseként adományoz a Magyar Kormánytisztviselői Kar.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal