Megyei alakuló küldöttgyűlését tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Miskolcon

2022.06.17. 11:35 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

A Megyeháza dísztermében a szervezet és közgyűlés elnöke mellett beszédet mondott Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja, Dr. Alakszai Zoltán is.

 

Van két kulcsfontosságú erőforrásunk, amely mindennél fontosabb, mert a mindennapi kenyerünket adja: mégpedig a föld és a magyar gazdák ereje – kezdte beszédét a kormánymegbízott. Dr. Alakszai Zoltán hangsúlyozta: a magyar kormány számára szintén nyilvánvaló a magyar agrárium értéke, ezért deklarálta, a mezőgazdaság minden korábbinál jelentősebb támogatása és a helyi közösségek megerősítése hosszú távú nemzetstratégiai érdek.

Kép
NAK2

A magyar kormány tisztában van vele, hogy az ország jövője az Önök munkáján is múlik – szólt a gazdákhoz a kormánymegbízott –, ezért igyekszik minden segítséget megadni eredményes boldogulásukhoz. Dr. Alakszai Zoltán elmondta: az Európai Unióban egyedül Magyarország egészíti ki az adható legnagyobb összeggel az uniós agrárpolitika vidékfejlesztési forrásait, 2021-től 17,5 százalék helyett már 80 százalékkal.

Kép
NAK3

Beszéde végén a kormánymegbízott gratulált a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének újra megválasztott elnökének, Taskó Józsefnek.

Kép
NAK4

 

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal