Minden nap a köz szolgálatában állnak – Átadták a kormányhivatali elismeréseket a Szent István napi ünnepségen

2023.08.21. 15:34 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

„Ahogy a Nap felkel és lenyugszik minden nap, úgy kell nekünk is szolgálni, (…) mert az eskünk erre kötelez minket” – fogalmazott köszöntőjében dr. Alakszai Zoltán főispán a Kormányhivatal Szent István napi ünnepségén, ahol elismerték a hivatal legkiválóbb dolgozóinak munkáját. Ők azok, akik „minden nap áldozatos munkájukkal segítik, (…) hogy az állam működjön” – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az eseményen.

Kép

„Az ünnep egyben mindig büszkeséget is jelent, és feladatszabást, amely kötelez. Ránk, akik az emberek szolgálatára és a közösség érdekében hozott szabályok betartatására esküdtünk fel, különösen igaz ez. Ahogy a Nap felkel és lenyugszik minden nap, úgy kell nekünk is szolgálni. Ha esik, ha fúj, ha pandémiás helyzet van vagy háború a szomszédunkban. Ha nehéz, ha fáj, ha sok, nekünk akkor is és csak azért is minden nap ezt kell tennünk. Mert az eskünk erre kötelez minket” – emelte ki köszöntőjében dr. Alakszai Zoltán. A főispán külön köszönetet mondott a díjazottaknak, akik példaként állnak a Kormányhivatali kollektíva előtt, hiszen olyanok, „akiknek a kedvezőtlen széljárás sem szegi a kedvét”.

Szent István királyunk ünnepén, a főispán büszkén kijelentette: minden nap készen állnak a szolgálatra.A személyzet tehát a fedélzeten, az irány világos” – zárta gondolatait dr. Alakszai Zoltán.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédében kiemelte, „Magyarország kormánya kiáll értékeink mellett, harcolunk az igazunkért, harcolunk a békéért, megvédjük állampolgárainkat és megvédjük az értékeinket itthon és nemzetközi színtéren egyaránt.”

„Ez a harc, ez a munka nem lenne sikeres, ha nem lenne a kormány mögött ott az emberek támogatása. Az emberek támogatása pedig nem lenne ott azok nélkül az emberek nélkül, akik az államot működtetik, legyen szó a központi közigazgatás, vagy a területi közigazgatás szintjeiről. Egy szövetségben dolgozunk azért, hogy megvédjük a magyar nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket, segítsük a családalapítást és ezzel biztosítjuk a jövőt, a jövőnket, a magyarság és Magyarország jövőjét” – méltatta a kormányhivatali dolgozókat a kormányszóvivő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal ünnepi eseményén – hagyományaikhoz hűen – kormánytisztviselőket díjaztak. A huszonhárom díjazott és neves közéleti személyiségek mellett csaknem kétszáz település polgármestere is képviseltette magát a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen.

 

Az Év Kormánytisztviselője:

dr. Czikrayné dr. Fekete Zsuzsanna

Az Év Ügyfélszolgálati Tisztviselője:

Kovács Sándorné

Főispáni Dicséretben részesültek:

Balogh Bojána

Baloghné Kovács Mónika

Bártfainé Brunszlik Barbara

Bényei Sándor

dr. Horváth Ágnes

Hudák Gábor

dr. Kissné dr. Firtkó Nóra

dr. Kozaróczy Gábor

Lengyel Lászlóné

Mezeiné Bajzáth Marianna

Puzsik Attiláné

Sasvári Béla

Sánta Viktor

Surmanné Berente Melinda

Szarvas Gyula Sándor

Szendi Szilvia

Tamásné Kucsma Julianna

Vargayné Dr. Zsólyomi Klára

Veres Alexandra

Főispáni elismerő oklevélben részesült:

Demeterné Nyeste Erzsébet, Gelej polgármestere

dr. Kovács Zoltán, Tarcal jegyzője

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal