Több mint 1100 rászoruló gyermek karácsonyát tették szebbé a kormányhivatal dolgozói

2022.12.14. 13:21 | Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal

A tavalyi felajánlásokat meghaladva, idén 1104 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkatársai, hogy szebbé tegyék minél több rászoruló gyermek karácsonyát. Az adományokat dr. Alakszai Zoltán főispán december 13-án adta át a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének, hogy a felajánlások eljuthassanak oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Hagyománnyá vált már, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkatársai összefognak a nehéz sorsú gyermekek megsegítéséért; ezúttal 1104 csomagot állítottak össze a karácsonyi jótékonysági program keretében.

„Az volt az elsődleges célunk, hogy idén még több gyermek arcára csaljunk mosolyt az ajándékainkkal, így mindenképpen szerettük volna a tavalyi gyűjtésünket túlteljesíteni”– fogalmazott dr. Alakszai Zoltán főispán, a keddi átadón. „Rendkívül büszke vagyok kollégáimra, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalra, hogy idén csaknem 150 ajándékcsomaggal több kerülhet a megye hátrányos helyzetű gyermekeihez.”

 

Kép

 

Laták Kamilla, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének területi koordinátora elmondta, az ajándékok oda kerülnek, ahol arra a leginkább szükség van. „A kormányhivatali közösség nagyon összetartó és segítőkész, akik számára kiemelten fontos az emberség” – hangsúlyozta, hozzátéve, a cipősdobozok még a mai napon útra kelnek, hogy Abaúj térségében találjanak gazdára: Pusztaradvány, Forró, Novajidrány települések lesznek az első állomásaink.

 

 

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal